Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego...
fot. undefined undefined/GettyImages

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Estragon

Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego często dodawana jest do białego mięsa, dziczyzny i ryb, a także jako przyprawa do sosu tatarskiego. Estragon to roślina o silnych właściwościach żółciopędnych, dlatego dodawanie jej do potraw wspomaga trawienie tłustych i ciężkostrawnych posiłków. Dodatkowo wykazuje właściwości rozkurczające, przeciwzapalne i moczopędne.

Zobacz również

Tłumy na Pustyni Błędowskiej. Rowerzyści, pikniki na kocykach. Relaks na 102!

Tłumy na Pustyni Błędowskiej. Rowerzyści, pikniki na kocykach. Relaks na 102!

Lewica chce zniesienia zasady jednomyślności w UE. „Niszczenie Unii od środka”

Lewica chce zniesienia zasady jednomyślności w UE. „Niszczenie Unii od środka”

Polecamy

Przegląd tygodnia od 29.03 w Szczawnie-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Szczawnie-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Szczawnie-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Szczawnie-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Szczawnie-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Szczawnie-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (15.03-21.03.2020)