MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Reuse, recycling i resale – to słowa klucze w przypadku...
fot. pixbay.com

Dieta klimatyczna, rolnictwo regeneratywne czy nostalgia food to nowe trendy w żywieniu 2022. Ma być zero waste

Circular to "New Normal" dla Gen Z

Reuse, recycling i resale – to słowa klucze w przypadku gospodarki cyrkularnej niezwykle bliskie najmłodszemu pokoleniu. Generacja „Z” chce widzieć ekonomię jako obieg zamknięty, gdzie zużyte materiały i surowce wprowadzane są ponownie do kolejnego cyklu życia. Kultura posiadania wypierana jest przez kulturę dostępu, dlatego tak dużym powodzeniem cieszą się modele biznesowe oparte o wynajem i ponowne wykorzystanie.

Tak jest w przypadku Too Good To Go, gdzie niespożyte danego dnia posiłki mogą zostać uratowane. Generacja Z stanowi sporą część użytkowników aplikacji.

Takie działanie oszczędza naszej planecie ciężar w postaci emisji dwutlenku węgla niezbędnego do produkcji tej żywności. Ten trend będzie również najbardziej zauważalny w przypadku branży modowej. Przykładowo w jednej z warszawskich galerii powstał stacjonarny Cyrkularny Butik, gdzie można zakupić ubrania z drugiego obiegu.

Zobacz również

Andrzej Seweryn – na żywo i w filmie. Spotkanie w Kielcach już w czwartek

Andrzej Seweryn – na żywo i w filmie. Spotkanie w Kielcach już w czwartek

W piątek w Lublinie rusza 2. Tour de Pologne Women. „Wszystko jest już gotowe”

NOWE
W piątek w Lublinie rusza 2. Tour de Pologne Women. „Wszystko jest już gotowe”

Polecamy

Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

O TYM SIĘ MÓWI
Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami