MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W bieżącym roku będziemy poszukiwać naturalnych, a...
fot. pixbay.com

Dieta klimatyczna, rolnictwo regeneratywne czy nostalgia food to nowe trendy w żywieniu 2022. Ma być zero waste

Magiczne grzyby i inne nowe materiały

W bieżącym roku będziemy poszukiwać naturalnych, a jednocześnie „magicznych” materiałów, które będą miały szerokie spektrum zastosowania.

Do tej grupy należeć będą grzyby! To w nich upatruje się szczególnych właściwości pomagających zastąpić mięso, a nawet owoce morza czy skórę w produkcji odzieży. Jeden z japońskich grzybów Koji bogaty jest w aromaty umami i świetnie podbija smak, co może stać się prawdziwym hitem w produkcji roślinnego mięsa. A walka toczy się właśnie o smak, który pomoże dorównać temu kojarzonemu ze zwierzęcym.

Kalifornijska firma stworzyła roślinny bekon, którego smak jest równie dobry, jak oryginalny. Grzyby wpływają również pozytywnie na bioróżnorodność, a ich właściwości będą wykorzystywane do rozkładania plastiku.

Zobacz również

Kolejny pożar w tym samym pustostanie w Zakopanem. Poszkodowana jedna osoba

Kolejny pożar w tym samym pustostanie w Zakopanem. Poszkodowana jedna osoba

W piątek sąd ma podjąć ważną decyzję w sprawie Waldemara Bonkowskiego

NOWE
W piątek sąd ma podjąć ważną decyzję w sprawie Waldemara Bonkowskiego

Polecamy

Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

O TYM SIĘ MÓWI
Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

Najlepsza sałatka na zimę. Podaję ją zamiast surówki, znika w mig

Najlepsza sałatka na zimę. Podaję ją zamiast surówki, znika w mig

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty