MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

4 czerwca 1989? To była radość, to była euforia! Gorzów wspomina wybory sprzed 35 lat

4 czerwca 1989? To była radość, to była euforia! Gorzów wspomina wybory sprzed 35 lat

„Stalinowiec” na rynku w Chojnicach będzie odnowiony [WIDEO]

„Stalinowiec” na rynku w Chojnicach będzie odnowiony [WIDEO]

Polecamy

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Koszty utrzymania domu – za co płacisz więcej? Wkrótce kolejna podwyżka!

GORĄCY TEMAT
Koszty utrzymania domu – za co płacisz więcej? Wkrótce kolejna podwyżka!